Op 15 minuten...

 

Soto

– Soto, een klein dorp aan de Santa Martha Baai, een diepe baai aan de noordwestelijke kust van het eiland. Het kleine dorpje Santa Cruz ligt net ten noordwesten van Soto. Ten noordoosten ligt het stadje Barber aan de andere zijde van de heuvelrug die zich uitstrekt over een groot deel van de lengte van het eiland.
Restaurants: Landhuis Klein Santa Martha, in het oude landhuis. Hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht en heerlijke gerechten.
Op weg van St. Willibrordus naar Soto passeer je, vlak na Fontein, Restaurant E Lanternu, een klein maar fijn restaurant!
Baaien en strandjes: Vanaf Fontein passeer je Cas Abao, een mooi en lang zandstrand. Na Soto kun je naar Santa Cruz, ook een groot strand en even verderop naar Lagun, een gezellige baai, tussen grote rotsen

Barber

Barber, een klein stadje gelegen op een knooppunt van wegen in het westen van het eiland bekend als “Bandabou”. In Barber staat de oudste kapokboom van Curaçao (800 jaar oud) . Hier werd de eerste Rooms-katholieke kerk buiten de stad gebouwd. Barber is vooral bekend om zijn markt waar vele mensen die ’s zondags naar Bandabou gaan even stoppen om te ontbijten.
Restaurants: Even voorbij Barber, tegenover het Christoffelpark, vind je een klein restaurant, genaamd Trio Penotti. Hier kun je heerlijk verse vis eten en de bediening is uitermate vriendelijk!